Hulpdiensten in touw voor 'vermiste' vrouw | Regio15.nl

Hulpdiensten in touw voor 'vermiste' vrouw

Den Haag - Een grote inzet van de hulpdiensten vanmorgen voor een vermiste vrouw, die achteraf niet zo vermist bleek te zijn als gedacht.


Omstreeks kwart voor elf kregen de hulpdiensten de melding dat er vanaf het Zuiderstrand bij Duindorp een vrouw, waarvan de identiteit bekend was, vermist zou zijn. Hierop is gelijk groot alarm geslagen en zijn politie, brandweer, reddingsbrigade en de KNRM gealarmeerd.

Van de KNRM werden de reddingboten George Dijkstra van Ter Heijde en Kitty Roosmaale Nepveu (ook wel de 'Kitty' genoemd) en Beluga van Scheveningen ingezet, alsmede enkele kusthulpverleningsvoertuigen.

Op weg naar het zoekgebied, ter hoogte van de Zandmotor, heeft de motor van de reddingboot George Dijkstra het echter begeven. De Kitty is haar hierop te hulp geschoten en heeft de George Dijkstra naar de haven van Scheveningen gesleept. Ter vervanging zijn de reddingboten van Katwijk en Hoekvan Holland gealarmeerd.

Maar al snel hierna bleek alles op één groot misverstand te berusten: de vrouw bleek 'gewoon' ergens koffie te drinken en was zich van geen kwaad bewust. Hierop is de zoekactie beëindigd.

Foto's: Daan van den Ende

LA4SVX.JPG

cHGKU7.JPG

ofc6v8.JPG

DuBMVI.JPG

t3gskv.JPG

ChWbvJ.JPG

HxSjzu.JPG

FaL2rY.JPG

fPUbXe.JPG

bDElA7.JPG

cPGIK1.JPG

SrzusT.JPG

1

1

1