Persoon mogelijk te water Veilingroute - N222 | Regio15.nl

Persoon mogelijk te water Veilingroute - N222

Naaldwijk - Een melding van een passerende automobilist deed de hulpdiensten uitrukken naar de Veilingroute/N222.


Een automobilist zag iemand in het water. Hij stopte, maar zag toen al niemand meer. Het is onduidelijk of de persoon onder de waterspiegel is verdwenen, of het water heeft verlaten.

Het naastgelegen gemaal werd snel stil gezet. Om het (toch wel) brede water snel te kunnen doorzoeken werd er 'middel duikalarm' gemaakt. Dat betekent dat er een tweede duikwagen ter plaatse komt. Ook het personeel van de autospuit ging in waadpakken te water. Samen vormden de brandweermensen een levende ketting om op die manier het water te doorzoeken.

Uit voorzorg waren twee ambulances en een hoogwerker standby. Als er een slachtoffer gevond was, zou het op die manier mogelijk zijn om deze de nodige medische zrog te geven.

Rond 15:55 werd geconcludeerd dat er niets (meer) te vinden was in het water. De actie van de hulpdiensten werd daarop afgebroken, en de eenheden probeerden terug te keren naar de kazerne. Dat mislukte: ze werden gelijk doorgestuurd naar een melding 'auto te water' op de Gaagweg Schipluiden.

Foto's: Patrick Kramer, Piet de Ruijter

VsRMbw.JPG

nnnZCj.JPG

w TDK 5045

w TDK 5048

VqwxTM.JPG

w TDK 5058

C9Vk7z.JPG

vunbtT.JPG

aANQCN.JPG

w TDK 5071