Personenauto ramt verkeersafzetting Hubertusviaduct | Regio15.nl

Personenauto ramt verkeersafzetting Hubertusviaduct

Den Haag - Veel schade ontstond er nadat vanmorgen een automobilist een verkeersafzetting over het hoofd zag op het Hubertusviaduct.


Op de rijbaan vanaf de Huberstunnel, in de richting van Scheveningen, waren werkzaamheden bezig, waarbij het onvermijdelijk was dat er een deel van de rijbaan afgesloten moest worden. Dit werd gedaan door een dwangpijl op een aanhangwagen en diverse geplaatste verkeersborden die waarschuwden voor deze afzetting.

Een automobilist zag al deze signalen over het hoofd en botste rond half twaalf op deze afzetting. De klap was zo enorm dat de dissel van de aanhanger afbrak en de aanhanger wegschoot naar de berm. De personenauto schoot door en botste vervolgens op het busje dat aan de aanhanger vast zat. Hierna kwam de personenauto tot stilstand midden op de rijbaan.

De personen die bij de werkzaamheden betrokken waren, schroken hevig en schoten de bestuurder te hulp. Ook alarmeerden omstanders de hulpdiensten, die de man niet veel later de benodige zorg konden aanbieden.

De bestuurder was dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het nabijgelegen Bronovo ziekenhuis is vervoerd om daar behandeld te worden aan zijn verwondingen. De politie heeft onderzoek gedaan naar de geplaatse wegafzetting. Hierbij werden meerdere afstanden opgemeten. Ook werden er foto's gemaakt om de situatie vast te leggen.

Video en foto's: Ruben van Essen

w HubertusV 1

w HubertusV 2

w HubertusV 3

w HubertusV 4

w HubertusV 5

w HubertusV 6

w HubertusV 7

w HubertusV 8

w HubertusV 9

w HubertusV 10