Wateroverlast oorzaak van aanrijding | Regio15.nl

Wateroverlast oorzaak van aanrijding

Leidschendam - Een teveel aan hemelwater was vanmiddag aanleiding voor een ongeval op de parallelrijbaan van de A4 richting Prins Clausplein.


Een klein bassin voor hemelwateropvang langs de A4 trad vanmiddag, door de hevige regenval afgelopen dagen, ver buiten zijn oevers. De pomp die het overtollige water moet afvoeren was niet automatisch in werking getreden.

Het water kwam zo ver dat er water op de rijbaan van de naastgelegen snelweg stroomde, wat gevaar opleverde voor het langsrijdende verkeer. Rijkswaterstaat kruiste hierom een rijstrook af zodat automobilisten hier geen gebruik van mochten maken.

In de file die door de afsluiting veroorzaakt werd gebeurde een aanrijding. Beide bestuurders konden hun auto veilig op de vluchtstrook zetten en de komst van de hulpdiensten afwachten. Bij de aanrijding raakte twee jeugdige slachtoffertjes gewond. Alle twee werden met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met Vermeulen IM de rijstrook afgekruist. Zij hebben in samenwerking met Ziut, de beheerder van de pomp, eerste maatregelen genomen om het water weg te laten stromen. Later op de avond, toen de aanrijding al lang weer afgehandeld was, zijn verdere maatregelen genomen om te zorgen dat al het water weggepompt zou worden.

   

Video en foto's: Ruben van Essen

w A4 1

w A4 2

w A4 3

w A4 4

w A4 5

w A4 6

w A4 7

w A4 8

w A4 9

w A4 10