Jongeman meegevoerd op de motorkap | Regio15.nl

Jongeman meegevoerd op de motorkap

Leidschendam - Een jongeman die overstak nabij winkelcentrum Leidsenhage werd vanmiddag aangereden door een auto.


Hij stak over aan de zijde van de Jumbo; in de richting van de tramsporen in het midden van de Heuvelweg. Hij werd daar aangereden door een auto die over de Heuvelweg reed, in de richting van Prinsensingel/De Haar.

Door de klap kwam hij op de motorkap en voorruit terecht. Hij werd meegevoerd; de hele kruising over. Pas bij de tegenoverliggende zebra (aan de zijde Caan van Necklaan) remde de automobiliste blijkbaar, en rolde hij weer van de motorkap af.

Er werd gelijk een ambulance en een traumahelikopter ter plaatse gestuurd. Na enige tijd is de inzet van de traumahelikopter weer geannuleerd; de helikopter is dus niet ter plaatse geweest.

Gezien de buiteling en de -mogelijke- schade aan rug en nek, koos de ambulancebemanning ervoor om de jongen te fixeren op een vacuummatras. Daarna is hij per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Een groot deel van de kruising is langdurig afgezet geweest voor sporenonderzoek. De bestuurster van de auto en getuigen zijn gehoord en hun verklaringen worden aan het proces-verbaal toegevoegd.

Foto's: Rene Hendriks en Arie Tuit

3HNWqW.JPG

bQOAuS.JPG

w PEEN7511 1

Bgzquf.JPG

4H8vQK.JPG

tNkDTG.JPG

w IMG 0010

w IMG 0019b

w IMG 0021b