Chaos op de snelwegen; afsluiting A4 bij Rijswijk na ongeval | Regio15.nl

Chaos op de snelwegen; afsluiting A4 bij Rijswijk na ongeval

Rijswijk - Een ongeval op de A4 heeft voor flinke files gezorgd, nadat de gehele A4 richting Rotterdam afgesloten werd.


Hulpdiensten kregen een melding van een zwaar ongeval op de A4 ter hoogte van Rijswijk. Direct werden politie, meerdere ambulances en weginspecteurs ter plaatse gestuurd voor hulpverlening en afzetting.

Ter plaatse troffen hulpdiensten een ongevalslokatie aan waar drie voertuigen bij betrokken zijn geweest. Door nog onbekende reden is de bestuurder van een Opel Corsa (vermoedelijk met een fors snelheidsverschil) op een andere auto ingereden, waarna er nog een ander voertuig geraakt werd.

Van de drie betrokken voertuigen konden bestuurders van de voorste twee auto's hun voertuig op de vluchstrook krijgen, maar de Opel was dusdanig beschadigd dat er geen beweging meer in zat.

Ambulancepersoneel heeft de bestuurder van de Opel als eerste behandeld en naar het ziekenhuis vervoerd. Verpleegkundigen van de ambulance en de motorambulance hebben andere betrokkenen nagekeken.

De bestuurders zijn (zoals gebruikelijk bij zware aanrijdingen) gecontroleerd op het gebruik van alcohol, maar voor zover bekend bleek geen van de bestuurders onder invloed.

Op verzoek van Rijkswaterstaat zijn medewerkers van Vermeulen IM ter plaatse gekomen om te assisteren bij de volledige wegafsluiting. Voor het verkeer dat al op de A4 reed als het verkeer dat vanaf de A12 naar de A4/A13 toe reed betekende dit dat zij alleen nog via de A13 konden rijden.

Als gevolg van de afsluiting stond het verkeer op de A4 en de A13 al snel stil, wat een lange file veroorzaakte.

Onderzoekers van de VOA hebben onderzoek gedaan naar de sporen op de A4, waarna een berger de voertuigen kon afslepen. Rond kwart over drie, een kleine twee uur nadat het ongeval had plaatsgevonden, werd de A4 volledig vrijgegeven.

Video en foto's: Dejan Jeremic en Rene Hendriks

H1crLj.JPG

NHReOu.JPG

YyNTa9.JPG

scZjRb.JPG

zjiZqo.jpg

8HC5xd.JPG

TsTkdS.JPG

RKrQhd.JPG

DFipVD.JPG

pwucW3.JPG

07yJ7R.JPG

FWbh6k.JPG

2KgJYp.JPG

eiLqUW.JPG

k728Fg.JPG

zwuD3h.JPG

zFYRB5.JPG

c7ZBZb.JPG

KOUjo2.JPG

2sAhRm.JPG

FPxT1Q.JPG

hhD6XR.JPG