Wiel van volgeladen BE-combi breekt af op A13 | Regio15.nl

Wiel van volgeladen BE-combi breekt af op A13

Delft - Op de A13 richting Rotterdam heeft een vrachtwagen zijn rechter achterwiel verloren met een lange file tot gevolg.


Even na één uur vanmiddag bemerkte de chauffeur van de BE-combinatie dat het wiel van de 'aanhanger' plots naast het voertuig rolde. Direct heeft hij de combinatie op de vluchtstrook geplaatst.

Omdat het voertuig dicht tegen de kantstreep stond heeft de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat de rechter rijstrook afgesloten. Ondanks de nieuw geopende A4 tussen Delft en Rotterdam stond er al snel file vanaf het Prins Clausplein.

De IM-aannemer Vermeulen heeft in samenwerking met de gealarmeerde berger het voertuig snel leeggehaald. Alle trays met flessen cola - met een totaalgewicht van zo'n 4500 kilo - moesten per stuk er uit gehaald worden. Al met al heeft het ontladen een klein uur geduurd.

Nadat ook de twee laatste pallets op het bergingsvoertuig waren geplaatst, kon het voertuig na een provisorische oplossing stapvoets naar de afrit rijden.

Rond half vier stonden alle betrokken voertuigen onderaan de afrit nabij de West-Abtspolderseweg, waarna de A13 voor al het spitsverkeer weer beschikbaar was.

Video en foto's: Dejan Jeremic

sJABpI.JPG

sEiAdo.JPG

Uc3lX1.JPG

5meNXS.JPG

hyK842.JPG

BOhCBd.JPG

SgIqtx.JPG

O1MQGa.JPG

VccxYI.JPG

0kX0xu.JPG

c3rusD.JPG

4j3QBp.JPG

wI072F.JPG

IaHJdA.JPG

J69xLI.JPG

9K9rIn.jpeg