Scooterrijder verwondt oudere voetganger tijdens vluchtpoging | Regio15.nl

Scooterrijder verwondt oudere voetganger tijdens vluchtpoging

Delft - Een oudere voetganger is vanmiddag op de Binnenwatersloot gewond geraakt nadat hij was aangereden door een scooterrijder.


De bestuurder van de scooter reed over de Phoenixstraat terwijl zijn voertuig niet voorzien was van de verplichte achteruitkijkspiegel en kentekenplaat. Agenten zagen de man rijden, en nog voordat zij de bestuurder een stopteken konden geven ging hij er vandoor.

In zijn wilde vlucht overtrad hij meerdere verkeersregels en reed ook nog eens tegen een voetganger aan. De man kwam ten val en raakte als gevolg van de aanrijding en de val zwaargewond. 

Agenten hebben de achtervolging gestopt en zijn direct begonnen met de hulpverlening aan de man. Helaas heeft de scooterrijder hierdoor kunnen ontkomen.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Door het incident is de Phoenixstraat ter hoogte van de Binnenwatersloot afgesloten geweest. Trams hebben hierdoor lange tijd stilgestaan.

Uiteraard is de politie nog op zoek naar de bestuurder van de scooter, omdat hij nog het een en ander uit te leggen heeft. 

Foto's: Nick van der Toorn

Y1W8RZ.jpeg

hWyMm7.jpeg

REjDQz.jpeg

SB3gq2.jpeg