Ernstige aanrijding zorgt voor afsluiting N44 | Regio15.nl

Ernstige aanrijding zorgt voor afsluiting N44

Wassenaar - Op de N44 van Leiden richting Den Haag heeft woensdagochtend een zware aanrijding plaatsgevonden; hierbij vielen twee gewonden.


Omstreeks half twaalf kwam een personenauto door nog onbekende oorzaak op het fietspad terecht en heeft daar enige afstand afgelegd.

De personenauto klapte uiteindelijk op een lantaarpaal en deze viel om. Ook een boom werd geraakt. De auto heeft op het fietspad een fietser licht geraakt en een scooterbestuurder aangereden. De auto raakte zwaar beschadigd door het ongeval.

De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd waaronder de brandweer, ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Amsterdam. Toevallig passerende militairen van de Koninklijke Marechaussee hebben eerste hulp verleend. Zowel de automobilist als de scooterrijder raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team is in de nabijheid geland.

Volgens omstanders zou de automobilist onder invloed zijn geweest, maar dat kon nog niet worden bevestigd.

Vanwege de ernstige aanrijding werd de gehele N44 richting Den Haag afgesloten voor het verkeer; daardoor ontstond een verkeersinfarct in de directe omgeving. De afsluiting zal, mede door het VOA-onderzoek, een groot deel van de dag duren is de verwachting.

De politie heeft schermen geplaatst bij het ongeval zodat het verkeer op de andere rijbaan zo min mogelijk last heeft van 'kijkers'. Toen de schermen stonden, begon de N44 richting Leiden inderdaad weer goed door te stromen.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Arthur van Wezel, Koen Jongen en Rene Hendriks

1nfIYO.jpg

Wqnfjc.jpg

LYgt9i.jpg

g8cU1y.jpg

5l39Xc.JPG

53pRgN.JPG

YtZ6Rm.JPG

lO01Kb.JPG

egbwlK.JPG

CU2p48.JPG

TAPR5h.JPG

MsjIFw.JPG

DaKCTW.JPG

2enYiG.JPG

w IMG 8397

w IMG 8401

w IMG 8417

fj4Ks9.JPG

bOzg4I.JPG