Aanrijding tussen voetganger en MMBS | Regio15.nl

Aanrijding tussen voetganger en MMBS

Voorburg - Op de Laan van Dobbe tot Zegge heeft ter hoogte van de Hoefslag een aanrijding tussen een voetganger en een MMBS plaatsgevonden.


Een 'MMBS' is een 'motorvoertuig met beperkte snelheid', en werd gezien als een maas in de wet. Een op het eerste gezicht normale personenauto wordt gemodificeerd, zodat deze niet harder dan 45 kilometer per uur kan rijden. Daarna wordt het voertuig herkeurd als landbouwvoertuig, en mochten 16-jarigen er zonder rijbewijs mee de weg op.

Sinds eind 2015 zijn de eisen om een MMBS voertuig te mogen besturen aangescherpt. Nu is (kort gezegd) een gewoon autorijbewijs of een trekkerrijbewijs vereist.

De bestuurster beschikte niet over een rijbewijs 'B' of 'T', maar slechts over een bromfietscertificaat. Dat betekent dat zij het motorvoertuig bestuurde zonder een geldig rijbewijs.

De voetganger kwam op de motorkap en de voorruit terecht, en werd door de klap in het gras gegooid. Desondanks leken de verwondingen mee te vallen. Wel is hij voor de zekerheid naar het Juliana Kinderziekenhuis vervoerd, om daar gecontroleerd te worden op inwendig letsel.

Foto's: Rene Hendriks
nZtvJi.JPG

08kjkG.JPG

ByXclO.JPG

QMfClr.JPG

8UU97v.JPG