Automobilist parkeert zijn auto op de vangrail van de A4 | Regio15.nl

Automobilist parkeert zijn auto op de vangrail van de A4

Rijswijk - Een automobilist had vannacht wel een hele rare parkeerplek uitgekozen. Namelijk op de vangrail van de A4 bij Rijswijk.


De automobilist reed rond half één over de A4 in de richting van Leiden. Bij de afrit naar de Plaspoelpolder moest de automobilist de keus maken om de afrit te nemen of rechtdoor op de hoofdrijbaan van de A4 te blijven. Echter koos hij toch voor een niet gebruikelijke route. De man koos een middenweg en reed rechtdoor de vangrail op die de afrit van de hoofdrijbaan doet scheiden. 

Hij kwam na enkele meters muurvast te zitten op de vangrail. De toegesnelde politie heeft de bestuurder en zijn bijrijder veilig uit de auto gehaald. Medewerkers van politiebureau Westland meldden even daarna dat zij de bestuurder hadden aangehouden. Wat de reden van zijn aanhouding was, is nog niet bekend. 

Bergingsbedrijf Vreugdenhil kwam met twee voertuigen ter plaatse om de auto van de vangrail te halen. De eerste poging met de takel mislukte; de auto zat vast op de vangrail. Vervolgens hebben zij de poging gedaan d.m.v. een lier om de auto terug te trekken van de vangrail af. Dit lukte maar een klein stukje, de auto zat ook hiervoor te vast. Dat bleek wel te kloppen, want onder het voertuig zat een onderdeel van beide achterbanden vast onder/tegen de vangrail. 

Medewerkers van Vermeulen zijn ter plaatse gekomen om een deel van de vangrail te demonteren. Met behoorlijk wat materiaal hebben zij vervolgens i.s.m. Vreugdenhil de auto losgekregen en is de auto weggesleept. 

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman, Rick Hebing en Tim de Kleyn

fy8s9G.JPG

GqcWBp.JPG

GvVvSq.JPG

EfONXd.JPG

Jh9zs8.JPG

Y4fTsZ.JPG

7MMovk.JPG

tvAaaC.JPG

vN4iRq.JPG

DkBnWk.JPG

FxAo81.JPG

pPfTkn.JPG

Wfd10C.JPG

0VrPLd.JPG