Twee zwaargewonden bij aanrijding met tram Laan van Nootdorp | Regio15.nl

Twee zwaargewonden bij aanrijding met tram Laan van Nootdorp

Nootdorp - Bij een aanrijding tussen een tram en een fiets op de Laan van Nootdorp zijn vanmiddag twee zwaargewonden gevallen.


Het ongeval gebeurde rond tien voor half drie; de fiets met daarop een vader met zijn zoontje reed over de Veenweg in de richting van Nootdorp-centrum, en kwam op de kruising van de Laan van Nootdorp in botsing met een tramstel van lijn 15, dat in de richting van Nootdorp reed.

Beide opzittenden raakten door het ongeval zwaargewond. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse; behalve twee ambulances, politie en de brandweer kwam ook de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam ter plaatse. De traumahelikopter is vlakbij het incident geland, in een particuliere tuin aan de Veenweg.

Met name de vader raakte zeer zwaar gewond en moest door ambulance- en MMT-personeel worden gestabiliseerd. Het gewonde jongetje kreeg van de hulpverleners en zogenaamd 'traumabeeertje'.

Beide gewonden zijn per ambulance en met motorbegeleiding met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De vader is overgebracht naar het traumacentrum in het MCH/Westeinde ziekenhuis. De MMT-arts is met deze ambulance meegereden, en is daar later weer opgehaald door de traumahelikopter. Het zoontje is overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

De VOA heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het ongeval. Over de oorzaak zijn nog geen officiële mededelingen gedaan. Getuigen vertellen echter dat de fietser geen voorrang zou hebben gegeven aan de tram. De politie vraagt getuigen om te bellen met 0900-8844.

Update 24-8: De man is helaas later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

 Video: Daan van den Ende en Ferrie van der Geer

Foto's: Daan van den Ende, Rene Hendriks, Jayden Media, Roy Wolters en Peter Smit

bo5eDT.JPG

xL8HRU.JPG

5Rcpuf.JPG

ke82SU.JPG

u7uRED.JPG

w 20160823 144040

pQC5pE.JPG

RN6JZb.JPG

P21ZJO.JPG

RRS8rk.JPG

C9Ox92.JPG

V18w8X.JPG

vxoSQ0.JPG

pDutBs.JPG