Door 'rood' en tegen de tram | Regio15.nl

Door 'rood' en tegen de tram

Den Haag - Een automobilist kwam er vanavond achter hoe hard een tram aankomt als je niet oplet.


Om zes uur vanavond vond er een ongeval plaats op het Buitenom. Om de oorzaak hiervan vast te stellen is de VOA ingeschakeld. Deze heeft sporenonderzoek verricht en alles op foto vastgelegd.

Naar aanleiding van dit ongeval werden twee rijstroken in de richting van de Lijnbaan afgesloten. Verkeer kon er alleen langs via de rijstrook om rechtsaf de Prinsegracht op te slaan.

Een automobilist reed over de strook om rechtsaf te slaan, maar reed rechtdoor, waar hij een tram van lijn 2 tegen kwam. Een flinke botsing tussen de tram en de auto was het gevolg.

Politieagenten die het eerdere ongeval aan het afhandelen waren spoedden de betrokkenen te hulp. Personeel van een ambulance, die bij het stoplicht stond te wachten heeft een inzittende onderzocht. Een tweede ambulance werd opgeroepen ten behoeve van de tweede inzittende.

Vanwege het tweede ongeval werd de kruising nog grootschaliger afgezet; verkeer vanaf de Lijnbaan en het Buitenom kon alleen de Prinsegracht op. Vanaf de Prinsegracht was geen verkeer mogelijk; agenten leidden daar het verkeer om via de Brouwersgracht. Ingesloten verkeer werd door agenten tegen het verkeer in en via de busbaan weggeleid.

Beide inzittenden van de auto zijn na onderzoek niet naar het ziekenhuis vervoerd en maken het - op de schrik na - goed. Ook in de tram is niemand gewond geraakt.

Dashcam: Ingezonden - Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic

Op de bovenste foto uit deze reeks is de situatie in de seconde voor het ongeval te zien. In het midden ziet u de tram, rechts de auto. Boven in beeld ziet u dat de verkeerslichten voor de rechtdoorgaande rijstroken op rood staan. Anders kan de tram geen wit ('groen' voor trams) krijgen. Het verkeer voor rechtsaf had wel groen, wat op dat moment niet conflicteerde met andere verkeersstromen.

AJ2AHL.JPG

xBAYHX.JPG

QfIrlZ.JPG

kHQIT8.JPG

COZzTp.JPG

FK9XQJ.JPG

inprC8.JPG

TLiOLF.JPG

V6dEOU.JPG

Gblg9O.JPG

M77R7k.JPG