Rode kruisen weer flink genegeerd bij ongeval A4 | Regio15.nl

Rode kruisen weer flink genegeerd bij ongeval A4

Rijswijk - Op de A4 tussen Delft en Leidschendam heeft aan het begin van de avondspits een ongeval plaatsgevonden.


Een van rijstrook wisselende vrachtwagen en een automobilist kwamen elkaar tegen op de A4 bij het weefvak, waar verkeer vanaf de parallelbaan en richting de A12 kan mengen met het verkeer op de hoofdrijbaan.

Als gevolg van de botsing kwam de auto dwars voor de vrachtwagen terecht. Omdat zij op het midden van de rijbaan stonden, werden er drie rijstroken afgekruist en bleef alleen de rechter rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Niemand raakte gewond, waardoor berger Vreugdenhil vrijwel direct na aankomst de personenauto op het voertuig kon laden. De vrachtwagen had enkele lichte beschadigingen en kon na het ongeval door zonder tussenkomst van de berger.

Ondanks de drie rode kruisen naast elkaar reden automobilisten over de afgesloten rijstroken totdat zij net niet tegen de voertuigen van politie en Rijkswaterstaat reden.

Door het ongeval ontstond er een nog langere reistijd dan waarvan tegenwoordig normaal al sprake is op de A4: samen met de dagelijkse file stond er volgens de ANWB zo'n uur vertraging tussen de Ketheltunnel en de plek van het ongeval.

Foto's: Dejan Jeremic

dhLnVJ.JPG

C4kCr4.JPG

H1hbYw.JPG

hH6Qz7.JPG

vqHDjQ.JPG

pzi87G.JPG

XpyD1F.JPG

vbzjMu.JPG

VAlwmA.JPG

ng8iso.JPG