Bestuurder gevlucht na ongeval op de A20 bij Maasland | Regio15.nl

Bestuurder gevlucht na ongeval op de A20 bij Maasland

Maasland - Door een ongeval op de A20 richting Rotterdam is de hele rijbaan afgesloten geweest.


De twee auto's waren om kwart over tien betrokken bij het ongeval op de A20 tussen de toerit Maassluis en afrit Vlaardingen-West. Door de klap is het achterste voertuig als voorste tot stilstand gekomen.

Twee ambulances en enkele brandweervoertuigen uit buurregio Rotterdam-Rijnmond om de politie uit onze regio te ondersteunen bij dit incident.

Ambulancepersoneel heeft twee personen uit het aangereden voertuig, een man en vrouw van 68 jaar nagekeken. Beiden zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het letsel bestond onder andere uit gebroken ribben.

De bestuurder van de Mini Cooper is na het ongeval gevlucht. Behalve inzet door de politie op de grond is ook vanuit de lucht gezocht door de politieheli. Voorzover bekend is er nog niemand aangehouden.

Door het ongeval werd de hele rijbaan richting Rotterdam afgezet. Verkeer moest omrijden vanaf Westerlee via de N223 en de A4.

Update 01:30u: Rijkswaterstaat geeft de weg zojuist vrij. Na het onderzoek door politie zijn de auto's door de berger weggesleept en is de weg gereinigd van vloeistoffen en glas.

Update 21 november: De politie heeft na een zoekactie - en een scherpe beveiliger die direct 1-1-2 belde - een 22-jarige man uit Naaldwijk aangehouden. Hij was kletsnat door zijn vluchtpoging door de weilanden en sloten die hij heeft genomen om weg te komen van de A20.

De man werd bij aanhouding stomdronken aangehouden en hij weigerde medewerking aan een ademtest of bloedproef. Hij is na verhoor heengezonden maar blijft verdachte in het onderzoek. De man wordt verdacht van het rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval.

Foto's: Joey Bremer (MediaTV)

0vBr2M.jpg

fDoRLR.jpg

DieusW.jpg

IRZMrI.jpg

0mKe0y.jpg