Automobilist laat pal voor politiebureau spoor van vernieling achter | Regio15.nl

Automobilist laat pal voor politiebureau spoor van vernieling achter

en Haag - Een automobilist heeft maandagavond pal voor het politiebureau Laak een spoor van vernieling achtergelaten.


De automobilist reed op de Slachthuislaan, toen hij met zijn auto in botsing kwam met een object bij de bushalte. De automobilist is daarna met hoge snelheid doorgereden en is vervolgens tegen een geparkeerde auto gebotst. De geparkeerde auto is tegen een auto die daarvoor geparkeerd stond gebotst en raakte beschadigd.

Dit weerhield de automobilist er echter niet van te stoppen. De automobilist besloot verder te rijden in de richting van de Laakkade. Honderden meters verderop kon de automobilist niet meer verder rijden en besloot zijn (zwaar beschadigde) auto te parkeren in een parkeervak.

Vanwege de aanrijding en de schade lekte de auto olie. Er was een oliespoor vanaf de Slachthuisstraat tot aan het parkeervak aan de Laakkade. Een motorrijder is door het oliespoor ten val gekomen. Hij raakte daarbij (gelukkig) niet ernstig gewond. De politie heeft meteen in de omgeving gezocht maar hoefde geen lange zoekactie te starten. Dankzij het oliespoor werden de auto en bestuurder snel opgespoord.

De auto bleek niet verzekerd te zijn en de automobilist is aangehouden voor (onder andere) onverzekerd rijden en het verlaten van een plaats ongeval. De eigenaren van de beschadigde geparkeerde auto's zijn door de politie op de hoogte gesteld.

Het oliespoor is door medewerkers van een speciaal bedrijf gereinigd. Vanwege het oliespoor was de Slachthuisstraat in de richting van De Genestetlaan enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto's en video: Donny Kooistra

9l3KfM.JPG

3AIQjr.JPG

ADdRKD.jpg

L8tbFD.JPG

UZDwhn.JPG

7D14nH.JPG

UZDwhn.JPG

GjxYJs.JPG

UwojsM9

m1a3s8.JPG

0zMh3X.JPG

nev4C0.JPG