Aanrijding hulpdiensten bij het verlaten van de kazerne | Regio15.nl

Aanrijding hulpdiensten bij het verlaten van de kazerne

Zoetermeer - De autospuit van de brandweerpost Zoetermeer-Stadshart heeft vanmorgen bij het verlaten van de kazerne een aanrijding met een politiemotor gehad.


Normaliter gaan op de Europaweg dan de stoplichten op rood, zodat het verkeer tot stilstand komt en de brandweer voertuigen veilig weg kunnen rijden. Desondanks moeten de brandweerchauffeurs natuurlijk (zoals gebruikelijk met spoedritten) rekening houden met onverwachte situaties. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de politiemensen die met 'zwaailicht en sirene' rijden; ook zij hebben een uitgebreide rijopleiding genoten.

De brandweer reed weg voor een melding 'brand in een woning Albrandswaard'. Mogelijk was de motoragent net vertrokken vanaf het naastgelegen politiebureau en ook op weg naar de brand; in ieder geval reed hij ook met zwaailicht aan. Bij de uitrit van de kazerne ging het mis en raakten de twee elkaar.

Een motorrijder is in een dergelijke confrontatie vaak heel kwetsbaar. Daarom werden er twee ambulances ter plaatse gestuurd. De agent bleek weliswaar verwondingen te hebben opgelopen, maar is wel aanspreekbaar. Na behandeling ter plaatse is de agent per ambulance (maar zonder spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

Ter vervanging van de aangereden autospuit werd de autospuit van post Benthuizen gestuurd, maar hun inzet bleek niet noodzakelijk: het ging op de Albrandswaard uiteindelijk om een klein brandje dat door de autospuit van post Oosterheem is afgehandeld.

De Europaweg werd afgesloten voor het verkeer in de richting van Oosterheem. Naar verwachting zal de VOA van een andere politie eenheid dan Den Haag het onderzoek komen doen. Op deze manier wordt 'partijdigheid' bij het ongevalsonderzoek vermeden.

Foto's: Fred Wolters
YYBXca.JPG

ZjUyGg.JPG

4xzPUt.JPG

xcG9xf.JPG

kdsDFI.JPG

6vi9vV.JPG

0aVqAN.JPG

M5d1Le.JPG