Brandweerinzet na val door dak schuurtje | Regio15.nl

Brandweerinzet na val door dak schuurtje

Wassenaar - De brandweer moest er vanmiddag aan te pas komen nadat een persoon op de Oostdorperweg door het dak van een schuurtje was gevallen.


De man was bezig met snoeiwerkzaamheden achter een woning toen hij door onbekende oorzaak ten val kwam en door het dak van een schuurtje viel. Hierbij liep het slachtoffer onder andere rugletsel op.

Vanwege deze val van hoogte werden ambulancedienst en de traumahelikopter met het MMT gealarmeerd. Ondertussen hadden buurtbewoners eerste hulp verleend.

Nadat de ambulance (uit regio Hollands-Midden) ter plaatse was gekomen, bleek de inzet van het MMT niet meer nodig. Haar komst werd daarom gecanceld.

Omdat al snel bleek dat er in het dak van het schuurtje mogelijk asbest verwerkt zat, moest volgens protocol een ontsmettingsprocedure in werking gesteld worden. Hiervoor werd een decontaminatie-unit vanaf kazerne Monster naar Wassenaar gestuurd.

Eerst werden de omstanders die eerste hulp hadden verleend in staat gesteld hun handen en voeten te wassen en datzelfde gold ook ten aanzien van het ingezette politie- en ambulancepersoneel.

Vervolgens werd het slachtoffer in de decontaminatie-unit ontsmet/gereinigd. Hierna is hij in een tweede (schone) ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een gespecialiseerd bedrijf zal de eventuele asbestresten bij het schuurtje verwijderen.

Video en foto's: Roy en Fred Wolters

69pm4R.JPG

ndLfQT.JPG

QP8Ymt.JPG

QISxzt.JPG

TO7EHa.JPG

EV5lx7.JPG

3gZTJ3.JPG

QFnvc0.jpg

GvI6xR.jpg

CA7O71.JPG

eNdPpa.jpg

gIRy6w.JPG

O0FUia.JPG

uEFxuM.JPG

mIuRnf.JPG

bShuCq.JPG