Inzittenden aangehouden nadat auto in brand vliegt | Regio15.nl

Inzittenden aangehouden nadat auto in brand vliegt

Zoetermeer - Een auto is woensdagavond uit de bocht gevlogen en vervolgens in de brand gevlogen.


Door nog onbekende oorzaak vloog de auto in de bocht van de Amerikaweg naar de Afrikaweg uit de bocht. De vangrail drong dwars door de motorkap heen en vervolgens vloog de auto na korte tijd in brand.

Hulpdiensten, waaronder politie, ambulance en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam werden ter plaatse gestuurd. De inzet van het MMT is boven de ongevalslocatie geannuleerd. De helikopter is hierop teruggevlogen naar Rotterdam.

De bestuurder raakte gewond en is door personeel van de ambulancedienst ter plaatse verzorgd. Hij hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De politie heeft na het ongeval de vier inzittenden aangehouden. Zij zijn volgens de politie aangehouden vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij 'verdachte omstandigheden eerder op de avond'.

Meerdere verdachten kreeg een papieren zak om de handen, wat doet vermoeden dat die nog onderzocht gaan worden op sporen.

Update 12 oktober: de vier personen, die waren aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zouden zijn geweest bij 'verdachte omstandigheden' eerder op de avond, zijn weer op vrije voeten gesteld. De verdenking jegens hen is dus komen te vervallen. De 'verdachte omstandigheden' zijn achteraf geen politiezaak geworden.

Foto's en video: Brian Roeten, Rene Hendriks, Roy Wolters


z3HjnZ.JPG

ZyRZSN.JPG

yN8jTP.JPG

K60JlY.JPG

bf9jcV.JPG

T84Omh.JPG

HGcjGY.JPG

n6fPqk.JPG

qkrsDK.JPG

ObgNnR.JPG

JlRE51.JPG