Kater 'Barry' houdt de brandweer flink bezig | Regio15.nl

Kater 'Barry' houdt de brandweer flink bezig

Den Haag - Vrijdagavond heeft een kater met de naam Barry de brandweer flink bezig gehouden. Barry zat vast in een buis van een steiger en kon daar niet meer zelfstandig uitkomen.


Het is vrijdag de dertiende, een ongeluksdag, zo ook voor kater Barry. Hij is op onbekende wijze in een buis van een steiger behorend bij een woonboot aan het water van de Trekvlietplein terecht gekomen en kon daar niet meer zelfstandig uitkomen.

De Dierenambulance Den Haag kwam ter plaatse en heeft direct de hulp van de brandweer ingeschakeld. Deze kwam in eerste instantie alleen met een tankautospuit ter plaatse. De bemanning heeft op verschillende manieren geprobeerd Barry uit de buis te krijgen; dit alles zonder het gewenste resultaat.

Uiteindelijk zijn er via de meldkamer hulptroepen ingeschakeld in de vorm van brandweerduikers en een hulpverleningsvoertuig. De duikers hebben de tankautospuitbemanning, die al in een rubberenboot waren geklommen, geholpen. Met een slijptol werd een gat in de steiger gemaakt zodat Barry daar uit kon klimmen. Dit lukte met hulp van twee brandweermannen in het rubberen bootje. Helaas ging dit niet zonder slag of stoot. Barry wist aan zijn redders te ontkomen en zette het op een lopen.

Korte tijd later kwam hij terug en kon daardoor herenigd worden met zijn baasjes. Die waren dolbij en hebben Barry in hun armen gesloten.

Het was voor de baasjes extra beladen want Barry's broertje, uit hetzelfde nest, is eerder dit jaar verdronken in hetzelfde water.

Video: Donny Kooistra


Foto's: Ruben van Essen en Donny Kooistra
w IMG 4357

w IMG 9079

w IMG 4378

w IMG 4400

w IMG 4411

w IMG 4422

w IMG 4448

w IMG 4444

w IMG 3204

w IMG 3205

w IMG 3215

w IMG 4481

w IMG 9073

w IMG 4495

w IMG 4499