Loslopend hondje zorgt voor file op de A12 | Regio15.nl

Loslopend hondje zorgt voor file op de A12

Den Haag - De melding van een loslopende hond heeft zondagavond rond acht uur voor een grote politie-inzet op de A12 gezorgd.


Nadat de meldkamer enkele eenheden richting de A12 stuurde omdat daar een hondje in de middenberm zou zitten, hebben wegverkeersleiders van Rijkswaterstaat direct van beide rijbanen tussen het Malieveld en de af-/toerit bij de Schenkkade de linker rijstrook afgezet door middel van een rood kruis.

De urgentie van de afsluiting mag duidelijk zijn: hoe eerder het hondje gevonden en van de weg is, des te kleiner de kans dat het een (groot) ongeval veroorzaakt.

Een eerste zoekactie leverde geen resultaat op. Agenten vergrootten hierna hun zoekgebied waarop twee agentes het hondje opmerkten en in het voertuig namen. Om veilig te kunnen werken moest het verkeer dus langzaam rijden, wat 'stad uit' een flinke file opleverde vanaf de Boslaan.

Om de hond door de dierenambulance na te laten kijken zijn zij naar de Boslaan gereden. Personeel van de dierenambulance heeft de viervoeter nagekeken die niets bleek te mankeren. Het beestje was uiteraard wel geschrokken en onder de indruk van de aandacht.

Tijdens het onderzoek in de dierenambulance kwam de eigenaar aangereden. Die heeft het hondje mee naar huis kunnen nemen.

Video en foto's: Dejan Jeremic

2b4tPl.JPG

1GEmHn.JPG

NUORoA.JPG

45cCMB.JPG

GfFHX7.JPG

12LVX9.JPG

29egUg.JPG

wvGX4j.JPG