Twee honden vallen andere hond aan Scheldestraat | Regio15.nl

Twee honden vallen andere hond aan Scheldestraat

Den Haag - Niet alleen mensen, maar ook onze viervoeters 'hebben wel eens mot'.


Dat was vanavond het geval op de kruising van de Scheldestraat met de Pletterijstraat. Daar hadden twee honden samen een andere hond aangevallen. Dat gebeurde op het moment dat de eigenaresse van de aangevallen hond een winkel uit kwam lopen.

In dergelijke gevallen wordt vaak de hondenbrigade erbij geroepen. Zij werken dagelijks met honden en hebben specifieke kennis t.a.v. enerzijds gedrag en anderzijds wetgeving.

Degene die de honden uitliet die hebben aangevallen is geverbaliseerd; dat was niet de eigenaar van de twee. De aangevallen hond is met de dierenambulance naar een dierenarts vervoerd.

Volgens de reacties op onze Facebookpagina heeft de eigenaar van de twee honden meestal zijn dieren goed onder controle; en de eigenaresse van de kleinere hond heeft haar hond juist minder onder controle. Mogelijk is er dus iets gebeurd wat de reactie van de grotere honden heeft uitgelokt. Maar naar verwachting zal de eigenaar van de twee honden in elk geval aansprakelijk worden gesteld voor de dierenartskosten.

Foto's en video: Donny Kooistra en Daan van der Ende

DXi15x.JPG

eAZew8.JPG

MkLU5J.JPG

kkklVm.JPG

zKSkUB.JPG

InnOZx.JPG

bCa4PO.JPG