Poes op hoogte kiest het hazenpad! | Regio15.nl

Poes op hoogte kiest het hazenpad!

Den Haag -  Een kat in een boom aan het Veldzicht heeft daar de gemoederen flink bezig gehouden.


De kat zat al enkele dagen hoog op een tak en de buurtbewoners begonnnen zich steeds ongeruster te maken.

Er werd van alles geprobeerd om de kat uit de boom te krijgen. 'Poele poele poele' en 'kom naar beneden &%@#$ beest' maakten echter sowieso geen indruk. Maar toen zelfs het rammelen met een doos brokjes en het nadoen van een schoteltje melk geen soelaas boden, begonnen de buurtbewoners zich echt zorgen te maken.

Vervolgens werd geprobeerd om met een ladder omhoog te klimmen om zo de kat te pakken, maar ook dat trucje had de kat door. Het beestje klom gewoon een stukje hoger.

Ten einde raad werd de Dierenambulance gebeld. Maar aangezien die evenmin over magische krachten beschikken, werd de brandweer erbij geroepen. Ook de brandweer stond machteloos, want door de plek waar de boom staat konden ladder en hoogwerker niets uitrichten.

En toen was daar het laatste redmiddel: het schudden aan de tak waarop de kat zat. Terwijl onderaan de boom een deken werd gespannen als 'vangnet', werd er driftig aan de tak geschud en uiteindelijk kukelde de kat naar beneden, in de deken.

Helaas wist de kat te ontsnappen en koos hij het hazenpad. De kat zag er in elk geval niet gewond uit. Het gaat vermoedelijk niet om een huiskat maar om een wilde kat.

Foto's: Ivar Gieles

sUg946.JPG

jFGWsT.JPG

Zme4xE.JPG

0v5WjC.JPG

MGP5hw.JPG

KJX8iN.JPG

ZxPJNF.JPG

EgEwjl.JPG

uRJ3pP.JPG

YLdgss.JPG

Yq4HU0.JPG

S12u7P.JPG

Akeebq.JPG