Schaap losgebroken langs de A4 | Regio15.nl

Schaap losgebroken langs de A4

Den Hoorn / Schipluiden - Dinsdagavond omstreeks tien voor tien werd er naar 112 gebeld in verband met een loslopend schaap dat de N223 (de Woudseweg) was overgestoken en de oprit van de A4 op liep.


Omstanders zijn direct in actie gekomen en hebben het schaap weer terug kunnen jagen naar de Woudseweg. Meerdere omstanders hebben geprobeerd om het schaap te pakken te krijgen, waarbij het schaap inmiddels was gevlucht richting de Lotsweg (aan de andere zijde van de A4).

Het schaap is op de Lotsweg de berm in gevlucht, waarbij een wielrenner en een fotograaf het schaap hebben weten te vangen. Samen hebben zij het schaap naar de rijbaan getild, waar een andere omstander inmiddels met een sleeptouw klaarstond die als riem kon worden gebruikt.

Eenmaal aangelijnd kon het schaap weer via de Woudseweg naar de andere zijde van de A4 worden gebracht, waar het schaap vermoedelijk thuishoorde. De politie, die inmiddels ter plaatse was gekomen, is bij buren gaan informeren en via deze buren is de eigenaar van het schaap gebeld.

De eigenaar heeft het laatste stuk het schaap onder zijn hoede genomen en hem teruggebracht naar het stuk grond waar hij thuishoort.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Nick van der Toorn en Sander Paardekooper

nGo8OS.JPG

U87Xua.JPG

AzFucm.JPG

4C08IA.JPG

yGUtZb.JPG

zDTfbJ.JPG

vpwVMk.JPG

z0cRwt.JPG

9y6h0e.JPG