Paard uit water gered aan de Voorweg | Regio15.nl

Paard uit water gered aan de Voorweg

Zoetermeer - Alle hens vanavond op de Voorweg, waar een paard te water was geraakt.


De brandweer kreeg even voor acht uur de melding dat er op de Voorweg een paard te water was geraakt en er niet meer uit kon komen. Het al wat oudere paard stond al een tijdje in het water en modder en raakte steeds meer verzwakt.

Mede door de hoge kant lukte het niet het edele dier op het droge te krijgen. De bemanning van de tankautospuit van kazerne Stadshart heeft lijnen en brandslangen gebruikt, maar niets hielp.

Hierop werd de 'kleine kraan' van kazerne Den Haag/Leidschenveen met spoed ter ter plaatse gevraagd. Deze heeft een speciale 'paardenbroek' aan boord, waarmee paarden uit het water kunnen worden gehesen.

Het paard was op een gegeven moment echter zo verzwakt dat het half op de kant op zijn rug lag. Toen de kleine kraan ter plaatse was is ten einde raad nog eens geprobeerd het paard eerst met spierkracht uit het water te trekken en wonderwel slaagde deze laatste krachtsinspanning.

Het dier heeft hierna minutenlang uitgeput op de kant gelegen, voorzien van een deken. Toen het paard enigszins weer op krachten was gekomen, is het opgestaan en naar de veilige stal gebracht.

Foto's: Roy Wolters

ycQpbW.JPG

buM02Y.JPG

Xg35Od.JPG

utCjeV.JPG

Bq3qjp.JPG

zhQayl.JPG

av4wLZ.JPG

WVsYcU.JPG

2MhdYP.JPG

8OlUnr.JPG

uXXOY6.JPG

qW00iI.JPG