Aangereden zwaan van rijksweg A4 gehaald | Regio15.nl

Aangereden zwaan van rijksweg A4 gehaald

Leidschendam - De rijksweg A4 is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws; helaas meestal naar aanleiding van weer een ongeval en/of file.


Ook vanmiddag was de rijksweg het toneel van automobilisten die noodgedwongen ver onder de maximum snelheid moesten rijden.

Oorzaak dit keer echter geen chauffeurs die een ongeval veroorzaakten, maar een jonge zwaan die de snelweg had uitgezocht om daar rond te paraderen. Dat leidde helaas tot een aanrijding door een auto en het beestje lag daardoor gewond in de berm naast rijstrook 1 (lees: de meest linker rijstrook).

Een passerende automobilist bedacht zich geen moment, heeft zijn auto in de middenberm geparkeerd en heeft het gewonde beestje in bedwang gehouden. Dit mes sneed aan twee kanten, want zo kon de zwaan zichzelf niet verder verwonden, maar kon ook geen gevaar meer opleveren voor het verkeer.

Een toevallig passerende medewerker van bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft de Dierenambulance laten verwittigen en heeft één rijstrook laten afkruisen. Met zijn bergingsvoertuig heeft hij ondertussen de rijstrook afgeschermd.

Dierenambulance Den Haag heeft de zwaan uiteindelijk meegenomen en naar het vogelasiel gebracht. Hierna kon de A4 weer worden vrijgegeven voor het verkeer.

Foto's: Dejan Jeremic

VbFDRF.JPG

DiUNe8.JPG

Pg8Ugk.JPG

CMLKaT.JPG

svjKbf.JPG

oJpSPK.JPG

oRXHFE.JPG