Baardagame gedumpt en gevonden, of toch niet | Regio15.nl

Baardagame gedumpt en gevonden, of toch niet

Den Haag - De dierenambulance heeft vrijdagmiddag vanaf de Laan van Wateringse Veld een zieke baardagame meegenomen.


De dierenambulance kreeg een melding dat er een baardagame was gevonden, buiten op straat bij een boom. Iemand had het beestje daar vermoedelijk gedumpt. De vrouw die de baardagaam heeft gevonden zou het diertje mee naar huis hebben genomen.

De toestand van de baardagaam was slecht, en het personeel van de dierenambulance heeft het diertje meegenomen en afgegeven bij reptielenzoo Serpo in Rijswijk. Ondanks de zorgen en kennis van Serpo zal de baardagame waarschijnlijk toch komen te overlijden.

Achteraf blijkt dat de vrouw die de dierenambulance heeft ingeschakeld, de baardagame niet heeft gevonden, maar heeft 'gekregen van iemand anders' en dat zij niet meer voor het diertje kon zorgen. Andere plekken waar ze het dier probeerde onderdak te krijgen gaven niet thuis, maar een gevonden dier komt de dierenambulance kosteloos ophalen. Een eigen huisdier dat door de dierenambulance moet worden opgehaald kost wel geld.

De 'vindster' krijgt veel berichten over zich heen, omdat mensen uit de buurt onze foto's van de 'gedumpte' agaam direct associeerden met Facebook berichten van gisteravond, waarin hetzelfde dier nog ter overname werd aangeboden en waarin de vindster vraagt hoe zo'n dier het beste verzorgd kan worden.

Update 9-1: De baardagame is ondanks de zorgen en kennis van Serpo zondag toch overleden.

Foto's: Ivar Gieles

3lSSzx.JPG

BziQPp.JPG

Uu71d3.JPG

E2Din8.JPG

T7SOMH.JPG