Kater na week vermissing uit put gered | Regio15.nl

Kater na week vermissing uit put gered

Den Haag - Brandweer en Dierenambulance hebben vanavond op het Groenland een kater, die al een week was vermist, uit een put gered.


Voorbijgangers hadden al eerder deze week gemiauw en andere geluiden gehoord vanuit de richting van de put, maar hadden daar verder geen acht op geslagen.

Een echtpaar dat vanavond aan de overkant van het water liep, zag echter dat er iets wits bewoog in de afwateringsput aan de overkant, op het Groenland.

Dankzij de goede ogen van dit echtpaar werd een reddingsactie op touw gezet; de Dierenambulance en de tankautospuit van kazerne Wateringen werden naar het Groenland gestuurd.

Terwijl een brandweerman in een put ging staan om de kat de eventuele pas af te snijden, hebben een medewerker van de Dierenambulance en andere brandweermensen via een andere put de kat naar boven weten te krijgen.

Het bleek te gaan om een witte kat met een halsbandje, die gelukkig ook nog eens was gechipt. Via de chip werd het adres van de eigenaars opgezocht. Die bleken in de buurt te wonen.

En zo kon niet veel later een dolgelukkig baasje worden herenigd met de kat 'Snowy', die al een week bleek te zijn vermist. Vermoedelijk is de kat op enig moment in het water bij het Groenland beland en is vervolgens de put in gekropen.

Het beestje maakt het goed en zal vanavond extra worden vertroeteld! Of de kat ook de hele week in de put heeft vertoefd is niet bekend.

Video en foto's: Ivar Gieles

YnfYi2.JPG

BspP1V.JPG

49xpxy.JPG

alqfBf.JPG

2LEJLP.JPG

L5xqyQ.JPG

jnwthy.JPG

78ACRH.JPG

xuhXj3.JPG

cKlm2t.JPG

LvyyKZ.JPG

cXSc5i.JPG

eRQpKW.JPG

3xWhyj.JPG

cH8BJL.JPG