Penetrante lucht in flat Den Haag | Regio15.nl

Penetrante lucht in flat Den Haag

KOP-nvmt-IMG 1021Den Haag - Brandweerpersoneel heeft vandaag verschillende metingen gedaan in een flat aan de Laan van Wateringseveld.


Bewoners in een flat aan de Laan van Wateringseveld roken vanmiddag rond kwart over twaalf een vreemde, penetrante lucht. Sommige bewoners hadden er zoveel last van dat de regionale alarmcentrale werd gebeld.

Die heeft besloten om de brandweer ter plaatse te sturen om een meting te laten verrichten. Zodoende ging de tankautospuit van brandweer Wateringen de straat op. Daar aangekomen werden verschillende metingen in de flat gedaan. De resultaten van die metingen, deden ertoe besluiten dat de officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer ter plaatse gevraagd werden.

Ook zij hebben meerdere metingen gedaan. Daaruit bleek dat er geen schadelijke stoffen aanwezig waren in de flat. Wel werd de herkomst van de lucht gelokaliseerd rondom een vloerkleed die voor een woning lag. In de woning zelf werden geen gevaarlijke stoffen gemeten. De verhuurder van de flat gaat er zorg voor dragen dat het vloerkleed zal worden gereinigd.

Foto's: Ivar Gieles en Nick van Mourik

w-IMG 1021

w-DSC 0015

w-DSC 0019

w-IMG 1023

w-IMG 1026

w-DSC 0025

w-IMG 1032

w-IMG 1034

w-DSC 0035