School en woningen ontruimd ivm gaslek Van Bleiswijkstraat | Regio15.nl

School en woningen ontruimd ivm gaslek Van Bleiswijkstraat

Den Haag - Diverse panden in de Van Bleiswijkstraat zijn vanmiddag ontruimd als gevolg van een gaslek.


Rond tien over één werd de brandweer gealarmeerd in verband met een melding van een flinke gaslucht bij het leegstaande/vervallen pand van het consulaat van Saoedie-Arabië.

Na onderzoek van de brandweer bleek dat er daadwerkelijk door onbekende oorzaak een flink gaslek in het pand was ontstaan. 

Vanwege de gevaarzetting is de straat afgesloten en is de aldaar gelegen Duitse Internationale School en een kinderdagverblijf ontruimd, evenals een aantal omliggende woningen. De geëvacueerde personen zijn opgevangen in een andere school. De meeste kinderen zijn inmiddels (via de achteringang) opgehaald door hun ouders/verzorgers.

Ten behoeve van de onderlinge afstemming van de hulpdiensten is Grip 1 afgekondigd. Monteurs van Stedin zijn inmiddels ter plaatse. Omdat de bemanning van twee tankautospuiten is ingezet, heeft de brandweer opgeschaald naar 'middel hulpverlening'.

De brandweer slaat momenteel vanuit de hoogwerker de ramen kapot van het pand.  Over het pand is het een en ander te doen (geweest) in verband met achterstallig onderhoud.

Beeld: Rene Hendriks

cD36Tq.JPG

9S036L.JPG

Sed5TR.JPG

C5ZNVT.JPG

FzAh0f.JPG

8dNCy0.JPG

6zRJ4i.JPG

KGcv7r.JPG

OjStq4.JPG

Os00v1.JPG

iF22U7.JPG

1Ij3tf.JPG

p4o8Ua.JPG

uySkHZ.JPG

lOXdEI.JPG

DfvbVI.JPG

ww52oi.JPG

7JBwq1.JPG

B5E6Um.JPG

5YZsIi.JPG