Bewoner valt van balkon na klimtocht | Regio15.nl

Bewoner valt van balkon na klimtocht

20111202-Steenzicht

t-TDK_9636Den Haag - Een bewoner die zijn sleutel was vergeten heeft zijn klimtocht naar zijn woning moeten bekopen met een val van een balkon.



De hulpdiensten werden rond 10.45 uur gebeld met de mededeling dat er op het Steenzicht iemand van een flat naar beneden was gevallen. Als eerste gearriveerde agenten troffen inderdaad een 28-jarige Hagenaar aan, die gewond in de struiken lag onderaan de flat.

Volgens procedure bij een val van hoogte is direct naast twee ambulances en de motorambulance het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter 'Lifeliner 1' gealarmeerd.

Het bleek echter dat het slachtoffer goed aanspreekbaar was. Hierop is de inzet van het Mobiel Medisch Team geannuleerd; zij zijn dan ook retour gegaan naar hun thuisbasis, het VU Medisch Centrum te Amsterdam. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel op de wervelplank gelegd, waarna het met spoed is vervoerd naar het ziekenhuis.

Omdat niet duidelijk was of de politie te maken had met een inbreker, gingen agenten mee naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat er van een inbraak geen sprake was, maar dat de man zijn huissleutel vergeten was en via balkons naar zijn woning wilde klimmen. Halverwege de klim ging het dus mis en viel de man naar beneden.

Foto's: Tim de Kleyn

w-TDK_9633

w-TDK_9634

w-TDK_9636

w-TDK_9640

w-TDK_9641

Foto3

Foto1