Aanrijding motor vs. ambulance | Regio15.nl

Aanrijding motor vs. ambulance

ambuvsmotorKOP

t-ambuvsmotor IMG 0052Den Haag - Vanmiddag even voor 14.00 uur kwamen een motor en een ambulance met elkaar in botsing op de kruising Weteringkade/Pletterijkade.



De ambulance was met spoed onderweg naar een melding in de Casuariestraat. Op genoemde kruising zag de motorrijder vermoedelijk de ambulance over het hoofd, met als gevolg dat hij tegen de ambulance aanbotste. De motorrijder kwam hierbij ten val en is ter plaatse nagekeken door de bemanning van een tweede gewaarschuwde ambulance en de verpleegkundige van de motorambulance (AMON).

Een andere ambulance heeft de melding in de Casuariestraat overgenomen. De bemanning van de ambulance welke bij de aanrijding betrokken was, is opgevangen en naar de ambulancepost aan de Waldorpstraat gebracht.

Om de oorzaak van de aanrijding te achterhalen heeft de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) een uitgebreid onderzoek ter plaatse verricht. Omdat er tijdens de aanrijding werkzaamheden plaatsvonden aan de bovenleiding van de HTM, neemt de VOA dit mee in haar onderzoek.

Video: Maurice Schotman


Foto's:
Ruben van Essen

w-ambuvsmotor IMG 0022

w-ambuvsmotor IMG 0023

w-ambuvsmotor IMG 0031

w-ambuvsmotor IMG 0037

w-ambuvsmotor IMG 0038

w-ambuvsmotor IMG 0049

w-ambuvsmotor IMG 0052

w-ambuvsmotor IMG 0058

 

.