Ravage na aanrijding met HTM-bus | Regio15.nl

Ravage na aanrijding met HTM-bus

20111223-kopt-dejanbus4

Den Haag - Een aanrijding tussen een HTM-bus en een personenauto heeft vanmiddag in de Stevinstraat voor veel schade gezorgd.



De bus van lijn 23 reed even voor 16.00 uur in de Stevinstraat richting het Noorderstrand, toen de buschauffeur vermoedelijk een dubbelgeparkeerde auto wilde inhalen. Daarbij kwam de bus in botsing met een tegemoetkomende auto. Deze werd door de aanrijding als het ware 'gelanceerd', beschadigde en passant twee geparkeerde auto's en kwam via een tuinhek bijna tegen de gevel van een huis tot stilstand.

Omdat gedacht werd dat de bestuurder van deze auto bekneld zat, is naast een ambulance en motorambulance tevens de brandweer gealarmeerd. Er bleek echter niemand bekneld te zitten, dus de brandweer heeft niet hoeven knippen.

De bestuurder van de auto moest wel naar het ziekenhuis worden vervoerd, evenals een inzittende van de bus.

De VOA heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de aanrijding. Als gevolg van het ongeval en het onderzoek was de Stevinstraat enige tijd afgesloten en moest bus 23 een omleidingsroute rijden. Pas om 19.50 uur kon de Stevinstraat weer worden vrijgegeven.

Video: Sander Paardekooper

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic en Sander Paardekooper

w-dejanbus

w-dejanbus1

w-dejanbus2

w-dejanbus4

w-sanderbus

w-sanderbus2

w-sanderbus3