Fietser gewond na aanrijding met tram 9 | Regio15.nl

Fietser gewond na aanrijding met tram 9

KOP 3386t-IMG 5808Den Haag - Even voor negen uur vanmorgen is een fietser gewond geraakt na een aanrijding met een tram op de Koninginnegracht.


Ter hoogte van de Javastraat stak de fietser over, waarbij de kruisende tram over het hoofd werd gezien en beide partijen in botsing kwamen.

Een politieambtenaar die op de Javastraat voor het verkeerslicht stond te wachten, verleende eerste hulp en alarmeerde zijn collega's en de ambulancedienst. Op basis van de informatie op de meldkamer van de ambulancedienst werd ook de Lifeliner 2 gealarmeerd om het Mobiel Medisch Team ter plaatse te brengen.

De fietser is door ambulancepersoneel onderzocht en direct op de brancard in de ambulance geplaatst. Na behandeling in de ambulance is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeerspolitie heeft diverse getuigen gehoord en samen met de VOA technisch onderzoek verricht. In verband met de hulpverlening en het onderzoek was de Javastraat tijdelijk afgesloten tussen de Schelpkade en de Koningskade. Rond half twaalf was het onderzoek klaar en werd de kruising weer vrijgegeven.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Shane Alders en Dejan Jeremic

w-IMG 5808

w-IMG 5810

w-IMG 5821

w-IMG 3386

w-IMG 3394

w-IMG 3405