Bestuurder aangehouden na ongeval op het Erasmusplein | Regio15.nl

Bestuurder aangehouden na ongeval op het Erasmusplein

Den Haag - Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ongeval op het Erasmusplein in Den Haag.


Naast een ambulance, meerdere brandweervoertuigen werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam gealarmeerd. De automobilist is met het voertuig tegen een stoplicht gereden en vervolgens is de auto op z'n zijkant terecht gekomen.

Personeel van de ambulancedienst heeft het slachtoffer onderzocht. De bestuurder hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Wel werd hij aangehouden en mocht hij mee naar het politiebureau. De bestuurder bleek na een test onder invloed te zijn.

Volgens een getuigen zou de bestuurder lachgas hebben genomen en veel te hard hebben gereden. In de auto is een lachgastank zijn aangetroffen. 

De NOS liet twee weken geleden nog weten dat de laatste jaren tientallen doden en gewonden gevallen zijn bij verkeersongelukken waarbij lachgas in het spel was, bij 63 dodelijke ongevallen werd lachgasgebruik geconstateerd, net als bij 362 ongevallen met (ernstig) letsel.

Vanwege het ongeval werd de Erasmusweg in de richting van Station Moerwijk afgesloten.Een bergingsbedrijf heeft de auto weer op vier wielen gezet en vervolgens geborgen. 

Update: de bestuurder bleek ook onder invloed te zijn van cocaïne. Hij vluchtte na het ongeval weg maar kon snel daarop worden aangehouden door agenten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Video en Foto's: Donny Kooistra

ytbXrF.JPG

bTW0lT.JPG

copHII.JPG

aRhLA9.JPG

tj66qe.JPG

K3mCFW.JPG

cp7DUA.JPG

MHNZxC.JPG

JtGJTz.JPG

CagUT2.JPG

Ggafh8.JPG

5HIwaB.JPG