Voetgangster zwaar gewond Binckhorstlaan | Regio15.nl

Voetgangster zwaar gewond Binckhorstlaan

sanbar_img_1848_thumbDen Haag - Bij een ongeval op de kruising van de Binckhorstlaan met de Mercuriusweg is vanavond rond tien over half elf een voetgangster zwaargewond geraakt.

De 59-jarige vrouw werd op het zebrapad, ter hoogte van de McDonald's, geschept door een auto die over de Binckhorstlaan reed, vanuit de richting van de Maanweg. Het slachtoffer werd door de aanrijding meters weggeslingerd. De auto werd bestuurd door een 33-jarige Hagenaar.

Het letsel liet zich meteen ernstig aan zien. Daarom zijn twee ambulances, de Officier van Dienst-Geneeskundig, alsmede het Mobiel Medisch Team vanaf Rotterdam-The Hague Airport ter plaatse gestuurd.

Toen het ambulancepersoneel ter plaatse kwam, is besloten om het slachtoffer vanwege de kou meteen in de ambulance te leggen en haar daar te stabiliseren. Het slachtoffer is met spoed onder A1 vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde. Vanwege de ernst van het letsel is de ambulance vertrokken, vlak voordat het MMT ter plaatse kwam. De vrouw is opgenomen op de intensive care; haar toestand is stabiel.

De VOA heeft ter plaatse onderzoek verricht naar de aanrijding. Mogelijk is de vrouw door het rode licht gelopen, terwijl de auto te hard gereden heeft.

Video: Sander Paardekooper en Ferrie van der Geer

{flv}20101201{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper en Maurice Schotman

sanbar_img_1843

sanbar_img_1845_v2

sanbar_img_1846

sanbar_img_1848

sanbar_img_1851

w-dscf2475

sanbar_img_1854

sanbar_img_1856

sanbar_img_1864