Politievoertuig geramd. Personenauto brandt uit | Regio15.nl

Politievoertuig geramd. Personenauto brandt uit

mrf_2272_-_thumbDen Haag - Een 27-jarige Hagenaar is zaterdag 11 december aangehouden, nadat hij met zijn auto  tegen een betonnen muur was gereden. Na de aanrijding vloog zijn auto in brand.


Politieagenten zagen de man omstreeks half vijf 's ochtends rijden op de Bierkade. Ze wilden hem laten stoppen, waarop de man er vandoor ging. Na een korte achtervolging raakte de man op de kruising van het Spui en de Ammunitiehaven de macht over het stuur kwijt. De man ramde een betonnen muur. Een achterop komende politieauto kon de auto van de man niet meer ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond.

Omdat de auto van de 27-jarige vrijwel direct na de aanrijding vlam vatte, haalden politieagenten de gewonde bestuurder uit het voertuig. Hij is met een hoofdwond en een gebroken heup naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de man brandde geheel uit, de politieauto liep brand- en blikschade op.

Het is nog niet bekend waarom de man er vandoor ging. Er is inmiddels bloed bij hem afgenomen om te onderzoeken of er alcohol in het spel was.

Omdat er agenten van het korps Haaglanden betrokken waren bij dit incident, heeft de Verkeers Ongevallen Analyse van het korps Hollands-Midden ter plekke een onderzoek ingesteld naar de aanrijding.

Foto’s: Persbureau Marofer

mrf_2267

mrf_2269

mrf_2272

mrf_2277

mrf_2278