De Fruitweg, de volgende morgen | Regio15.nl

De Fruitweg, de volgende morgen

Den Haag - Bij daglicht wordt de schade die gisteravond op de Fruitweg is aangericht beter zichtbaar.


Toen 'de vlam in de pan' sloeg waren er te weinig politiemensen beschikbaar om de groep op afstand te houden, en de bezittingen te beschermen. De groep ME'ers die er in eerste instantie tegen moest optreden had daardoor een haast onmogelijke taak, en werden zo in het nauw gedreven dat zij ook traangas moesten inzetten.

De politie maakt bekend dat er vier zes politiemensen gewond zijn geraakt. Twee agenten raakten gewond aan de hand en een andere agent liep letsel op aan haar gebit, vermoedelijk toen zij in het gezicht werd geraakt door een steen. Eén agent raakte gewond nadat hij in de chaos werd aangereden door een collega in een politieauto.  Daarnaast raakte een agent onwel als gevolg van het traangas dat is ingezet, en een andere agent liep verwondingen aan de knie op.

De weg ligt bezaaid met stenen en andere projectielen. Er staan uitgebrande wrakken, en ondernemers zijn bezig met het herstel van de schade. Bij veel panden zijn de ruiten ingegooid, en hetzelfde geldt voor auto's die in de straat stonden.

De buitenzijde van het Opera pand is geblakerd door de vlammen van de brandende politieauto die daar tegen de gevel stond.

Er zijn 13 relschoppers aangehouden. De politie heeft aangekondigd een TGO (Team Grootschalige Opsporing) op te starten, om te proberen om meer relschoppers te identificeren en aan te houden en die voor het gerecht te brengen.

Beelden: Sebastiaan Barel

vc6M0D.JPG

1VdDkH.JPG

Pnd0LM.JPG

JNRy6L.JPG

BrlAxd.JPG

KtFN32.JPG

8RKTY3.JPG

6OuNeg.JPG

hgQQcu.JPG

sZKl0J.JPG

Dl5ssb.JPG

4KBYig.JPG

3dRfPw.JPG