Dronken man houdt hulpdiensten bezig | Regio15.nl

Dronken man houdt hulpdiensten bezig

img_9608_thumbDen Haag - Een dronken man op een waterfiets hield de hulpdiensten langs het water van de Neherkade een flinke tijd bezig.

Brandweer en politie werden gestuurd naar de kruising Neherkade/Leeghwaterplein voor een buitenbrand. Ter plaatse aangekomen bleek dat brandje weinig kwaad te kunnen: een dronken man had (midden op het water) een vuurtje aangestoken op zijn waterfiets, maar hij kon even later ook zelf het vuur weer doven.

De man negeerde wel enkele vorderingen van de politie om met de waterfiets naar de kant te komen en bleef maar rondjes varen op het water.

De politie regelde via bureau Leidschendam-Voorburg een politieboot, waarmee de agenten het water op wilden gaan om de dronken man aan te houden. Bij het zien van de boot zag de amateurschipper toch het uitzichtloze van zijn situatie in en kwam de man al snel naar de kant.

Met enige moeite werd de zomers geklede man op de kant gehesen en werd hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Naar verwachting mocht hij daar in cel opwarmen en ontnuchteren.

Foto's: Sander Paardekooper

img_3227

img_9595

img_9605

img_9611

img_9617

img_9633

img_9636

img_9640

img_9644