Sneeuwval zorgt voor overlast | Regio15.nl

Sneeuwval zorgt voor overlast

t-img_1097Haaglanden - Het extreem winterse weer dat vandaag over grote delen van Nederland trekt, zorgt ook in de regio Haaglanden voor de nodige overlast. Het KNMI heeft inmiddels een weeralarm afgegeven.

De vervoersbedrijven in de regio Haaglanden geven aan dat bussen en trams nog rijden. Wel rijdt de HTM volgens het noodnet, hetgeen inhoudt dat veel tramlijnen zijn ingekort. De bussen van de HTM, Connexxion en Veolia rijden nog wel, maar reizigers moeten rekening houden met forse vertragingen.

In de regio zijn, in verband met de sneeuwval en de gladheid, diverse wegen afgesloten. De Hubertustunnel in Den Haag is vanochtend in beide richting voor al het verkeer afgesloten. De fly-over van de A12 Links naar de A4 Links is rond 11 uur vanochtend afgesloten voor al het verkeer. Om 13:20 uur werd de fly-over weer vrijgegeven voor al het verkeer.

Het verkeer in de regio ondervindt dus veel hinder van de sneeuwval. Al de gehele ochtend staan er files op de snelwegen en op de lokale wegen kan het verkeer vaak niet harder dan stapvoets rijden. Er zijn al meerdere ongevallen gebeurd, waarbij naast veel blikschade ook gewonden zijn gevallen. In Zoetermeer gleed een personenauto uit de bocht om tegen een boom tot stilstand te komen, zie hier de foto's.

De gemeente Midden-Delfland heeft besloten dat, in verband met een tekort aan strooizout, alleen nog de doorgaande busroutes worden gestrooid.

Op de N14 (richting de A4) en de A12 (oprit Maanweg) kwamen vrachtwagens in de problemen. Door de ijsvorming komen zij niet meer tegen de helling op komen. (Video: Rene Hendriks)

{flv}20101217{/flv}

Op de snelwegen was het voor Rijkswaterstraat onmogelijk om de rijbanen sneeuwvrij te houden. Het verkeer liep rond het Prins Clausplein volledig vast. (Video: Rene Hendriks)

{flv}20101217b{/flv}

Zoetermeer - Ondanks de hevige sneeuwval kunt u in de regio op de hulpdiensten blijven rekenen. De tankautospuit van kazerne Stadshart rijdt vandaag zelfs met sneeuwkettingen, om zo extra grip te hebben.

2010-12-17-r110

2010-12-17-r011

Den Haag - Vanwege de hevige sneeuwval is de Hubertustunnel in zijn geheel afgesloten, wat tot grote verkeersproblemen leidt. (Foto’s: Shane Alders)

dsc07292

dsc07294

dsc07296

Den Haag - Op de Zoetermeerse Rijweg kwamen vanwege de gladheid diverse auto’s in de slip terecht. Hierdoor ontstond een grote verkeerschaos op de Zoetermeerse Rijweg en in de omgeving. (Foto's: Kim Roosemalen)

zoetermeerserijweg__4_of_6_

zoetermeerserijweg__6_of_6_

Den Haag - Rond 10:30 uur gleed een auto door de gladheid achterop zijn voorganger op de Callandbrug, voor de verkeerslichten bij de Neherkade. De achterligger zat na de aanrijding wel klem op de trekhaak van zijn voorganger, dus moest er een berger ter plaatse komen om de auto's los te maken. (Foto's: Sander Paardekooper)

sanbar_img_2626

sanbar_img_2630

Den Haag - Zomaar wat sfeerplaatjes vanuit de wijken rond het Zuiderpark. (Foto's: Marco Vos)

wma-img_2362

wma-img_2365

Den Haag - Op de het Zwedenburg kwam de bestuurder van een kleine Citroën voor een leuke uitdaging te staan. Het uitgraven van zijn auto… (Foto: Machiel Janssen)

img_1515

Den Haag - De gemeente Den Haag zette op diverse plaatsen shovels in om de weg weer sneeuwvrij te krijgen, zoals hier op het Kleine Loo. (Foto: Machiel Janssen)

img_1512

Wassenaar - Ook in Wassenaar zorgde de enorme sneeuwval voor problemen in het verkeer. Gedurende de hele dag stond het einde van de A44 en het begin van de N44, tot aan de Lange Kerkdam, vol met langzaam rijdend verkeer. Binnen Wassenaar was het voor fietsers nauwlijks te doen; automobilisten hadden op de doorgaande wegen nog enige mogelijkheid tot rijden. Echter, de binnenwegen waren voorzien van een forse sneeuwlaag en daardoor slecht te berijden voor automobilisten en tweewielers. Ook voor voetgangers was het glibberen en glijden. (Foto's: Pascal de Haas)

dsc_7971-1

dsc_8015-2

Wassenaar - Ook vanuit Wassenaar nog wat sfeerfoto's. De bovenste foto is gemaakt bij de strandopgang Wassenaarse Slag en die daaronder op de Katwijkseweg. Beiden geheel verlaten; een vrij uniek beeld, zo midden op de dag. (Foto's: Pascal de Haas)

dsc_8002-1

dsc_8011-2