Grond zakt weg bij trillen damwand; voorlopig geen tram 11 | Regio15.nl

Grond zakt weg bij trillen damwand; voorlopig geen tram 11

th-img_2147Den Haag - Vanmiddag is op de Conradkade, ter hoogte van de Weimarstraat, bij het 'trillen' van een damwand, die daar aangelegd wordt in verband met een nieuw te maken kademuur, een deel van de grond weggezakt.


Dit had tot gevolg dat het niet langer veilig was om het tramverkeer over de rails van de Conradkade te laten rijden. Het gevaar voor verdere instorting bestond. Hoewel er nu nog geen sprake was van 'zwevende' rails, viel het niet uit te sluiten dat meer grond zou wegschuiven bij verder exploitatie van de dienstregeling. In afwachting van een geograaf is besloten om geen trams te laten rijden op dit gedeelte.

Nadat een geograaf de constructie had onderzocht, bleken de gevolgen groter te zijn dan gedacht. De grond rond de damwand dient gestut te worden, echter dit kan volgens de geograaf pas nadat de grond ontdooit is.

Voor de HTM betekent dit een flinke tegenslag. Niet alleen kampt het bedrijf met forse vertragingen en uitval van lijnen door het winterseweer, echter door dit damwand-incident zal de komende tijd tramlijn 11 niet meer kunnen rijden.

Update 22-12: inmiddels rijdt tramlijn 11 weer; richting station Den Haag-Hollands Spoor via een andere route en richting Scheveningen via de normale route.

Foto's: Dejan Jeremic

bimg_2142-

bimg_2146-

bimg_2147-

bimg_2148-

bimg_2149-