Geschoten bij overval Paul Scholtenrode | Regio15.nl

Geschoten bij overval Paul Scholtenrode

Overval-KOPt-PaulS-1Zoetermeer - Bij een gewapende overval op een 52-jarige medewerker van een supermarkt aan de Paul Scholtenrode is deze gewond geraakt.

Rond tien over acht verliet de 52-jarige supermarktmedewerker de winkel waar hij werkt. Buiten werd hij aangesproken door twee mannen op een donkerkleurige scooter. Eén van de mannen stapte af en eiste dat de medewerker zijn koffer (met zeer waarschijnlijk de dagopbrengst van de supermarkt) zou afgeven.

Toen hij daar niet direct gehoor aan gaf werd hij in zijn been geschoten met een vuurwapen. Vervolgens pakte één van de mannen de koffer, waarna zij op de scooter wegvluchtten in de richting van het Kentgensplein.

Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd door ambulancepersoneel. Hij is per ambulance onder A1 vervoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Door meerdere politie-eenheden wordt in de omgeving gezocht naar de daders van de overval. Hierbij worden ook politiehonden en een politiehelikopter ingezet. Op de Paul Scholtenrode zelf is een groot Plaats Delict afgezet rond de Jumbo.

Van de daders is het volgende signalement beschikbaar: twee mannen met een donkere huidskleur, beide rond de 1.80 m lang. Hun leeftijd wordt geschat tussen de 18 en 20 jaar. Ze droegen donkere kleding en reden op een donkerkleurige scooter zonder kentekenplaat.

Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u anderszins informatie die de politie kan helpen? Bel dan met het Twister-team via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Martin van Oostveen, Roy Wolters, Sander Paardekooper en Bob van Keulen

w-Ovarval-Martin-1

w-Ovarval-Martin-3

w-DB Overval DFX 6780

w-Overval-6

w-IMG 0028

w-DB Overval DFX 6787

w-Overval-5

w-Ovarval-Martin-2

w-Overval-1

w-Overval-3

w-DB Overval DFX 6803

w-DB Overval DFX 6813