Overval woning Cilliersstraat | Regio15.nl

Overval woning Cilliersstraat

th-img_6123Den Haag - Een bewoner van een woning aan de Cilliersstraat is vanmiddag in zijn/haar woning overvallen.


Dankzij alert optreden van politieagenten en buurtbewoners konden de twee woningovervallers echter worden aangehouden. Omstreeks drie uur ’s middags kreeg de politie een melding dat in de Cilliersstraat een overval op een woning gaande was. In de omgeving waren op dat moment veel agenten op de been in verband met het zogenaamde 'donkere dagen-offensief', juist om overvallen tegen te gaan. Zij omsingelden het woonblok. Dankzij bewoners konden zij ook de binnentuinen bereiken.

Toen de daders via deze binnentuinen probeerden te vluchten, konden zij worden aangehouden. Het bleek te gaan om twee Hagenaars van 17 jaar. Eén van hen had een nepvuurwapen op zak. De verdachten zijn ingesloten.

De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Sinds dit voorjaar heeft het korps daarom een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcoörporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.

Foto's: Mike Boer

img_6123

img_6124

img_6126