Poging tot overval: 1 persoon aangehouden | Regio15.nl

Poging tot overval: 1 persoon aangehouden

dsc_1735_-_thumbWateringen – Een Chinees wok- en afhaalrestaurant aan de Ambachtsweg is donderdagavond rond half negen overvallen.

De overvaller, een 21-jarige man uit Kwintsheul, kwam met een bivakmuts op het afhaalgedeelte van het restaurant binnen en bedreigde de aanwezige personeelsleden met een mes.

Op het moment dat de overvaller een greep uit de kassa deed, is één van de medewerkers gaan schreeuwen. Hierdoor kwamen diverse andere medewerkers richting het afhaalgedeelte van het restaurant.

Daarna is een worsteling ontstaan, waarbij een schilderij op het hoofd van de overvaller is gevallen. Hierdoor ontstond voor de medewerkers van het restaurant de mogelijkheid de man te overmeesteren. Een 23-jarige medewerker heeft de overvaller in bedwang gehouden tot de komst van de politie, waarna de overvaller meteen ingerekend werd.

De verdachte is ter plaatse nagekeken door medewerkers van de ambulancedienst. Hij hoefde niet vervoerd te worden. Daarna is de man overgebracht naar het politiebureau

Tijdens de overval zat het gehele restaurant vol met gasten. Diversen gasten zijn gehoord door de politie. Vanwege de overval is het restaurant vroegtijdig gesloten, waardoor de gasten een abrupt einde zagen komen aan hun diner.

De recherche van bureau Westland heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s: Tim de Kleyn en Danny Botman

dsc_1715

dsc_1717

dsc_1721

dsc_7306

dsc_1723

dsc_1725

dsc_1730

dsc_1731

dsc_1732

dsc_1734

dsc_7310

dsc_1735