Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding | Regio15.nl

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding

t-sanbar_img_3155Den Haag - De politie heeft op 1e Kerstdag, aan het einde van de avond, twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van enkele woninginbrekers. Beide verdachten zijn bij hun aanhouding gebeten door een politiehond.

Politieagenten kregen omstreeks 23.30 uur een melding dat in een woning aan de Grolloostraat, in het Haagse stadsdeel Escamp, werd ingebroken. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek dat er zich drie verdachten in de woning bevonden. Toen zij kennelijk doorkregen dat de politie er aan kwam, sloegen de verdachten op de vlucht. Daarbij vernielden ze met grof geweld een schuifpui aan de achterzijde van de woning en renden de achter de woningen gelegen brandgangen in.

Agenten waren genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten te lossen. Kort hierop konden twee verdachten worden aangehouden. De verdachten werden hierbij gebeten door een politiehond. De derde verdachte wist te ontsnappen. De politie nam één personenauto in beslag. Deze is vermoedelijk van één van de verdachten. Beide verdachten, afkomstig uit Den Haag en in de leeftijd van 25 en 26 jaar, werden voor nader verhoor ingesloten.

De politie is nog geruime tijd in de omgeving op zoek geweest naar de derde verdachte, maar op dit moment is deze nog voortvluchtig.

Video: Sander Paardekooper

{flv}20101226{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar_img_3145

w-sanbar_img_3148

w-sanbar_img_3149

w-sanbar_img_3155

w-sanbar_img_3159

w-sanbar_img_3165

w-sanbar_img_3167