Dode man aangetroffen, recherche start onderzoek | Regio15.nl

Dode man aangetroffen, recherche start onderzoek

Janvos-KOP

Janvos-ThumbDen Haag - Politieagenten troffen zaterdag 03 december omstreeks 23.00 uur in een woning aan de Luxemburgstraat het stoffelijk overschot van een 36-jarige man uit Den Haag aan.



Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een Team Grootschalig Opsporing van politie Haaglanden doet onder leiding van een Officier van Justitie onderzoek naar het overlijden.

Melding
Bij de politie kwam vrijdag 02 december om 22.30 uur een melding binnen van een getuige, die had gezien dat onbekende mannen in de omgeving van de Capadosestraat rondreden in de auto van een vermiste persoon. De politie zag de auto, met daarin vier mannen, even later rijden in de omgeving van de Jan Vosstraat. Bij het zien van de agenten verlieten enkele inzittenden het voertuig en gingen zij er rennend vandoor. Nadat een agent een waarschuwingsschot had gelost, werden drie Hagenaars van 24, 25 en 28 jaar en een 27-jarige man uit Engeland aangehouden.

Recherche-onderzoek
Uit rechercheonderzoek bleek dat de vermiste eigenaar van het voertuig zich mogelijk in een woning aan de Luxemburgstraat bevond. Zaterdag 03 december om 23.15 uur werd de woning door de politie betreden en troffen agenten er de eigenaar van het voertuig aan. Hij bleek te zijn overleden als gevolg van een misdrijf. De recherche stelt een onderzoek in naar het overlijden van de Hagenaar.

Dinsdag 06 december worden de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zij zitten in beperkingen. Dat betekent dat politie en justitie terughoudend zijn met het verstrekken van informatie.

Tips?
Heeft u informatie over het gewelddadige overlijden van de Hagenaar? Neemt u dan contact op met het rechercheteam, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Kijk hier voor het persbericht van 6 december van de politie met een getuigenoproep.

Video: Danny Botman

Foto's: Robert Johnson, Danny Botman en Sander Paardekooper

Janvos1

Janvos2

Janvos4

Janvos5

Janvos6

w-DB-Vosstraat_DSC_9691

Janvos8

Janvos9

Janvos12

w-DB-Vosstraat_DSC_9718

w-DB-Vosstraat_DSC_9750

Janvos17