Woningovervaller loopt tegen de lamp | Regio15.nl

Woningovervaller loopt tegen de lamp

zijdeweg

th-DSC_2327-2Delft/Wassenaar - Bijna een jaar na het plegen van een woningoverval in Delft liep een 19-jarige Hagenaar bij een verkeerscontrole op vrijdag 09 december in Wassenaar tegen de lamp.



De man pleegde met twee andere mannen op 25 december van het vorige jaar een overval op een woning aan de Krakeelpolderweg.

De politie werd die dag omstreeks elf uur naar de Krakeelpolderweg gestuurd, omdat daar in een woning zou worden ingebroken. Toen agenten bij het huis aankwamen, bleken de inbrekers gevlogen. In de woning ontdekten agenten vervolgens het vermoedelijke doel van de daders: een hennepkwekerij.

De bewoner van het pand was in eerste instantie spoorloos, maar meldde zich na middernacht alsnog. De 37-jarige bewoner werd hierop aangehouden.

Inmiddels is duidelijk dat de man niet het slachtoffer is van een inbraak, maar van een woningoverval. Hij is door drie mannen in zijn woning belaagd en vervolgens mishandeld en bedreigd. Omdat de 37-jarige tijdens de overval wist te ontsnappen, troffen agenten hem niet thuis toen zij bij de woning aankwamen.

Bijna een jaar later dus, werd de 19-jarige alsnog ingerekend. De man werd ingesloten voor nader verhoor.

Video: Pascal de Haas

Foto's: Pascal de Haas

DSC_2326-3

DSC_2327-3