Agent gewond na aanhouding bij vechtpartij | Regio15.nl

Agent gewond na aanhouding bij vechtpartij

KopHerent-DB-Herenstr DSC 8173

Rijswijk - Bij een vechtpartij zateragavond rond 22.45 uur in de Herenstraat moesten enkele politie eenheden ingrijpen om de ruzie te sussen. Drie verdachten (23, 25, 29 uit Den Haag) werden aangehouden.


Agenten kregen een melding van een vechtpartij waarbij zes personen betrokken waren. De agenten die als eerst in de Herenstraat aankwamen, zagen twee personen op de grond liggen. Al snel hielden agenten drie vechtersbazen aan. Tijdens insluiting van een van de verdachte werd een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Dit is in beslag genomen.

De 23-jarige Hagenaar gaf één van de agenten na zijn aanhouding een kopstoot, waardoor de bril van de agent stuk ging. De agent zal aangifte doen van mishandeling. De politie tolereert geen geweld tegen politiemensen. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

Op de Lindelaan in Rijswijk werd tien minuten erna een auto staande gehouden, waarvan de inzittenden mogelijk betrokken waren geweest bij de vechtpartij. De twee vrouwelijke inzittenden werden door de politie gecontroleerd en hun betrokkenheid bij de vechtpartij werd onderzocht. Uit de auto werden bezittingen in beslag genomen van de aangehouden personen die bij de vechtpartij betrokken waren. De twee dames mochten hierna weer hun weg vervolgen.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman
w-DB-Herenstr DSC 8173

w-DB-Herenstr DSC 8177

w-DB-Herenstr DSC 8185