Autodief eindigt op de Binckhorstlaan | Regio15.nl

Autodief eindigt op de Binckhorstlaan

IMG 9259t-IMG 9290Den Haag - De achtervolging van een auto in de nachtelijke uren is begonnen bij Hoofddorp op de A4 en geëindigd op de Binckhorstlaan.

Het voertuig werd opgemerkt door ANPR-camera's op de A4 bij Hoofddorp; de wagen staat gesignaleerd als 'gestolen'. Politievoertuigen zetten daarop de achtervolging in.

Eén van de twee politiewagens reed vóór de automobilist met een bord: 'Volg politie!'. Aanvankelijk leek de Amsterdammer netjes daaraan gehoor te geven, maar bij Roelofarendsveen gaf hij opeens plankgas.

De automobilist haalde allerlei capriolen uit met gevaar voor eigen leven en anderen om uit handen van de politie te blijven. 'Hij haalde rechts een vrachtwagen in en bij werkzaamheden op de A4 voegde de man op het nippertje in bij een wegversmalling', aldus een woordvoerder van de politie.

Op het Prins Clausplein reed de auto richting de Utrechtsebaan. De bestuurder dacht de politie misschien kwijt te kunnen raken op industrieterrein 'de Binckhorst'. Op de Binckhorstlaan bleek van niet. De auto kwam tot stilstand op de middenberm en raakte daarbij total-loss. De 21-jarige bestuurder werd aangehouden.

Video en foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 9245

w-IMG 9254

w-IMG 9258

w-IMG 9259

w-IMG 9292