Zoektocht naar man met vuurwapen | Regio15.nl

Zoektocht naar man met vuurwapen

VuurwapenKop SBF 5538t-Vuurwapen SBF 5531Den Haag - Een melding van een man met een vuurwapen op de Rijswijkseweg zorgde dinsdagavond omstreeks tien uur voor de nodige politie-inzet in en rond het Laakkwartier.


Een getuige belde de politie dat hij een man in een auto met een vuurwapen had gezien op de Rijswijkseweg. Direct werden agenten vanuit meerdere wijken naar gealarmeerd om uit te kijken naar een auto, waarin de man zou rijden.

Uit eerste informatie zou de auto weggereden zijn richting de Hoornbrug in Rijswijk. Direct werd door de meldkamer diverse politie-eenheden op strategische locaties neergezet rond de A4 en A13 om bij opritten en viaducten te posten. Overige eenheden zochten in Den Haag en Rijswijk naar het voertuig, waarbij de route vanaf de Rijswijkseweg, via de Hoornbrug naar de snelweg en de wijk Ypenburg werd afgespeurd.

Na enige tijd kwam de politie een voertuig op het spoor, welke geparkeerd stond in de Bresterstraat in de haagse wijk Laakkwartier. Enige tijd werd gedacht dat dit het betrokken voertuig was, waarbij agenten in kogelwerende vesten stonden opgesteld op de Laakkade en de Capadosestraat.

De getuige werd ondertussen uitvoerig bevraagd, waarbij agenten via de voorzijde en de achterzijde van een woning aan de Bresterstraat de bewoner in de gaten hielden. Na onderzoek bleek het signalement van de bewoner niet te kloppen met het signalement van de verdachte met het vuurwapen.Om een en ander toch uit te sluiten, werd besloten om bij de woning aan te bellen en de bewoner te bevragen.

Met toestemming van de bewoner, werd zijn auto doorzocht. Er werd geen vuurwapen aangetroffen en de bewoner bleek niet betrokken te zijn bij het incident met het vuurwapen. Ruim een uur na de oorspronkelijke melding, werd de politie-inzet beëindigd. De verdachte is niet meer aangetroffen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-Vuurwapen SBF 5531

w-Vuurwapen SBF 5535

w-Vuurwapen IMG 2605

w-Vuurwapen IMG 2613

w-Vuurwapen SBF 5538

w-Vuurwapen IMG 2621

w-Vuurwapen SBF 5546

w-Vuurwapen SBF 5555

 

.